KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Lietuvių kalbos savaitė

Autorius

Dorinio ugdymo ir lietuvių kalbos ir literatūros metodinė grupė

( 2022-04-12 16:04:25 )

 

Iš duonos kvapo ir miškų giesmės

Kalba gimtoji lūposna įdėta“ (J.Degutytė)

                                  

Šių metų balandžio 4-8 dienomis progimnazijoje  vyko lietuvių kalbos savaitė. Savaitės pradžioje I –jame  aukšte esančiame stende buvo eksponuojama užklasinio skaitymo darbų paroda „Skaityti vėl madinga“. Integruotose dailės ir literatūros pamokose mokiniai iliustravo skaitytas knygas, piešė savo mėgstamus herojus. Mokyklos bibliotekoje vyko pamokos-pokalbiai apie kūrybą ir knygas. Didelis iššūkis mokiniams buvo dailyraščio konkursas, kurio tikslas-ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašto įgūdžius. Gražiausi ir estetiškiausi darbai papuošė mokyklos stendą. Na o kokia lietuvių kalbos savaitė be pasakų? 5-tose klasėse per literatūros pamokas vyko skaitymai „Seku seku pasaką“. Mokiniai sužinojo kuo skiriasi liaudies sukurta ir literatūrinė pasaka, išgirdo kaip skamba eiliuota pasaka. Bibliotekos vedėja N.Butėnienė  surengė parodą „Vaikų pasakų pasaulyje“, kurioje eksponuojamos pasakų knygos. 7-tų klasių mokiniai  kūrybinių dirbtuvių pamokų metu „Vienos raidės istorija“, kūrė tekstą, kurio visi žodžiai prasideda ta pačia, pasirinkta raide. 5-6 klasių mokiniai dalyvavo susitikime su V.Kudirkos bibliotekos darbuotoja, kuri pristatė knygų, dalyvaujančių geriausios metų knygos paaugliams rinkimuose autorius ir knygas. 5-8 klasių mokiniai praktiškai ir teoriškai susipažino su haiku poezija, kūrė savąjį haiku eilėraštį, o savaitės pabaigoje 5-6 klasėse vyko edukacinės pamokos „Knygos anatomija“, kurių metu mokiniai sužinojo kaip gimsta knyga, kas jas papuošia ir kaip reikia knygą „gydyti“.  Renginius organizavo lietuvių kalbos mokytojos I.Aleksejenkienė, A.Naidzinavičienė, J.Šakienė ir bibliotekos vedėja N,Butėnienė.

Gimtoji kalba-didžiausias turtas, skirtas ne tik susikalbėjimui, bet ir kūrybai, o lietuvių kalbos savaitės renginiai, tai priminimas, kad turime nuolat puoselėti gimtąją kalbą.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Konkursas ,,KALBOS MELODIJA“

Pavasarinė socialinė akcija „Renkame makulatūrą“

2023 metų projekto ,,OLIMPINIS MĖNUO“ prizas

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS