KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Edukacinė išvyka į Vilnių

Autorius

3A ir 4B klasių mokytojos Aldona Žukienė ir Daiva Leliūnienė

( 2022-06-09 09:36:21 )

 

 

 

Birželio 7 d. 3A ir 4B klasių mokiniai dalyvavo edukacinėse programose Lietuvos sostinėje. Jie aplankė Vilniaus katedros požemius bei Energetikos ir technikos muziejų.

Vilniaus katedros požemiai - tai viena įdomiausių, istoriškai ir kultūriškai vertingiausių Lietuvos erdvių, liudijančių valstybės istoriją nuo XIV a. iki šių dienų, kasmet pritraukianti dešimtis tūkstančių lankytojų. Mokiniai galėjo apžiūrėti istoriškai neįkainojamus Jogailos ir Vytauto katedros mūrus, skirtingas laidojimo tradicijas menančias XVI–XIX a. kriptas ir mauzoliejų, XVII–XVIIIa. katedros rekonstrukcijas liudijančias sienas,  keramikos fragmentus gelžbetoninius įtvirtinimus ir kitas vertybes.

Energetikos ir technikos muziejaus išplėsta, energetikos temai skirta ekspozicija mokiniams leido susipažinti su autentiška dar neseniai veikusios elektrinės įranga, o pasivaikščiojimas tarp garo katilų, turbinų, generatorių, kondensatorių ir sudėtingų vamzdynų – pajusti tokio pobūdžio industrinių objektų dvasią. Mokiniai susipažino su judančiais paveikslėliais, gėrėjosi 3D anaglifais ir interaktyvių eksponatų pagalba atrado stulbinančių optinių apgaulių.

Kelionės pabaigoje, rodydami savo drąsą, nes buvo nuomonių, kad Gedimino kalnas ,,griūna”,  vaikai vis tiek ten užkopė, viską apžiūrėjo ir visiems abejojantiems įrodė – kalnas sveikas ir stiprus! Įrodymas – mūsų nuotrauka.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Mokinių kūrybinių darbų konkursas „Mano Frankonfonijos stilius“

Frankofonijos diena

Džiaugiamės laimėjimu

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS