KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Orientacinis žaidimas – edukacija  "Kauno Senamiestis"

Autorius

Zita Matelionytė, 8c klasės auklėtoja

( 2022-09-26 14:50:29 )

Žemėlapis, užduočių lapai ir informacija buvo pateikta šešioms 8C klasės mokinių komandoms, kurios  turėjo įkrautus telefonus ir rašymo priemones. Komandos visas užduotis galėjo atlikti pasirinktinai.

Kauno pilis-seniausia mūrinė pilis Lietuvoje. Mokiniai rado ir įvardijo  pateiktoje nuotraukoje 3  dabartinės ir senosios pilies skirtumus ir pažymėjo, kad tai yra romaninis, gotikinis stilius.

Skulptūros „Laisvės karys“ autorius yra Artūras Sakalauskas. Mokiniai įvardijo, kad raitelio veidas yra už laisvę žuvusio Romo Kalantos.

Atvykę prie Pagonių aukuro, kuris yra prie Neries ir Nemuno santakos, žinojo, kad prie šio aukuro buvo atliekamos senovinės lietuvių apeigos.

Prie paminklo popiežiui Jonui Pauliui II mokiniai prisiminė, kad jis tapo pirmuoju per 455 metus popiežiumi ne italu, taip pat pirmuoju slaviškos kilmės popiežiumi ir antru pagal pontifikavimo ilgumą popiežiumi.. Mokiniai teisingai atsakė, kad 1993 metais Kaune popiežius Jonas Paulius II aukojo Šv. mišias.

Mokiniai įvardijo, kad prie įėjimo į Rotušę, duobėje po stiklu,  yra XV a. Vaško lydymo krosnis.

Kauno Šv. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų (Vytauto Didžiojo) bažnyčia, seniausias sakralinės ankstyvosios gotikos kūrinys Kaune. Prie bažnyčios sienos, lentelėje su tekstu, mokiniai perskaitė, jog 1946 III 24 čia vandens lygis buvo 2,70 m.

Vienas iš Kauno simbolių - Saulės laikrodis. Tai prietaisas laikui matuoti pagal Saulės padėtį. Mokiniai įvardijo dar 3 Saulės laikrodžius Lietuvoje: Pažaislio vienuolyne (vertikalus), Nidoje Parnidžio kopa (horizontalus) ir  Valdovų rūmuose (vertikalus). Prezidentūros kiemelyje mokiniai turėjo nusifotografuoti prie prezidento skulptūros.

Mokiniai, ėję, bėgę,  naršę Kauno senamiestį, propagavę sveiką gyvenimo būdą, puikiai atliko jiems skirtas integruotas užduotis.

Orientacinis žaidimas – gera idėja klasės draugų tvirtybės stiprinimui.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Anglų kalbos olimpiada

2023 metų projekto ,,OLIMPINIS MĖNUO“ prizas

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS