KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Europos kalbų diena mokykloje

Autorius

Užsienio kalbų metodinė grupė

( 2022-10-03 07:21:40 )

Kiekvienais metais rugsėjo 26 dieną mokykloje švenčiame Europos kalbų dieną, o šiai dienai skirti renginiai, šiais mokslo metais,  mūsų mokykloje tęsėsi visą savaitę.

Šventės tikslas – iškelti daugiakalbystę,  kaip vieną iš didžiausių Europos vertybių, įprasminti kalbų mokymosi  įvairovę, skatinti įvairių kalbų mokymąsi  bei kultūrų sklaidą Lietuvoje ir Europoje.

Pirmadienį užsienio kalbų mokytojai pakvietė visus mokinius švęsti Europos kalbų dieną, išmėginant save interaktyviame kalbų ir kultūrų žinių patikrinimo žaidime ,,Prisijunk, naudojant QR kodus ir atsakyk!“

Antradienį ir trečiadienį mokiniai visose užsienio kalbų pamokose buvo pakviesti  į  komandinį  12 dalių dėlionės iššūkį, kurio metu atsiskleidė mokinių išradingumas, sumanumas, kalbinės  žinios bei  kūrybiškumas,  nes dėlionės virto nuostabiais  Europos šalių vėliavų paveikslais, patraukliais nacionalinių patiekalų koliažais, įvairiaspalviais Europos šalių tautinių drabužių  piešiniais, skambių posakių ir patarlių,  pasisveikinimų – atsisveikinimų  įvairiomis kalbomis plakatais. Dėlionėse atsiskleidė ir nūdienos neramumai pasaulyje, kurie jaudina mokinius. 7b klasės mokiniai savo dėlionę paskyrė taikai Europoje, nupiešdami  įvairiaspalvius balionus – vėliavas su žodžiu TAIKA  įvairiomis kalbomis, o pagrindinis  balionas buvo skirtas Ukrainai.

Ketvirtadienis ir penktadienis  buvo  skirtas žaidimams,  viktorinoms,  protmūšiams,  dainoms,  linksmoms istorijoms apie Europos kalbas ir kultūras.

5 – 8 klasių mokiniai  visos savaitės metu atliktus kūrybinius darbus galėjo pamatyti  parodoje ,,Europos kultūra ir daugiakalbystė‘‘, kuri  buvo eksponuojama mokyklos fojė.

Džiaugiamės, kad mokiniai noriai dalyvavo netradicinėse veiklose ir tikimės, kad ir kitais metais  įdomiai ir smagiai paminėsime Europos kalbų dieną.

Pasidžiaukime mokinių darbais https://youtu.be/B2rIdJ_qiI8

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Konkursas ,,KALBOS MELODIJA“

Pavasarinė socialinė akcija „Renkame makulatūrą“

2023 metų projekto ,,OLIMPINIS MĖNUO“ prizas

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS