KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

6b klasės mokiniai ugdymo karjerai projekte „Šok į tėvų klumpes“

Autorius

Ineta Kučinskienė, 6b klasės auklėtoja

( 2022-10-24 08:12:02 )

Spalio 19 dieną 6b klasės mokiniai vyko į Alytų, kur lankėsi klasės draugės Elzės tėvelio darbovietėje – Alytaus šilumos tinkluose bei Alytaus regiono antrinių žaliavų rūšiavimo įmonėje „Tiko Tiks“. Pastarojoje vaikai pamatė, kaip nereikalingi drabužiai, baldai, žaislai, buities reikmenys sumanių darbuotojų pastangų dėka atgyja naujam gyvenimui ir vėl tampa naudingi ir paklausūs. Mokiniai suprato, kas yra tvarumas ir kokia jo nauda aplinkai ir žmonėms. Šeštokai dalyvavo žaismingoje  fotosesijoje, pasipuošę drabužiais, pasiūtais iš kažkada išmestų ir naujam gyvenimui prikeltų  audinių,  karnavaliniais kostiumais, kaukėmis. Daug įdomybių vaikų laukė „Lobių kambaryje“, kur saugomi jų tėvų ir senelių vaikystę menantys daiktai: laidinis telefonas, mediniai skaičiuotuvai, degtukai medinėse dėžutėse, papuošalai ir kitos malonios smulkmenos. Didelį įspūdį vaikams paliko skaitmeninė klasė, kurioje 3D akinių pagalba galėjo apsilankyti animuotoje atliekų rūšiavimo aikštelėje, susipažinti su mechaninio ir biologinio apdorojimo įrenginiais.

Alytaus šilumos tinkluose mokiniai savo akimis pamatė, kaip iškraunamas biokuras, kaip gaminama šiluma, kiek darbo ir pastangų reikia, kad ji pasiektų mūsų namus. Vaikai domėjosi, kaip energetikos inžinieriai kompiuteriais valdo sudėtingus procesus, o pastarieji skatino šeštokus gerai mokytis ir ateityje rinktis inžinieriaus energetiko profesiją.

Ekskursijos metu vaikai įgijo naujų pažinimo kompetencijų, patobulino pilietiškumo, kūrybiškumo, komunikavimo, socialines kompetencijas.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Konkursas ,,KALBOS MELODIJA“

Pavasarinė socialinė akcija „Renkame makulatūrą“

2023 metų projekto ,,OLIMPINIS MĖNUO“ prizas

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS