KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Lankymasis LR Seime ir Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje

Autorius

8c klasės vadovė Zita Matelionytė

( 2022-12-19 13:39:52 )

8c klasės moksleiviai gruodžio 15 d. turėjo edukacinę išvyką-ekskursiją į Lietuvos Respublikos Seimą ir į Lietuvos nacionalinę Martyno Mažvydo biblioteką.

Ekskursija prasidėjo nuo apsilankymo Seimo lankytojų centre. Gidė įdomiai ir įtaigiai pasakojo apie Seimo susikūrimo istoriją, buvusius ir esamus politikus, jaunieji svečiai buvo linksmai fotografuojami.

LR Seime mokiniai susipažino su Seimo veikla, turėjo galimybę pamatyti politikus ir stebėti Seimo darbą. Mokiniai domėjosi žymiomis asmenybėmis, kurie padarė didelę įtaką Lietuvos istorijoje. Galimybė apsilankyti Seimo salėse, kur vyksta svarbūs pasitarimai ar įstatymų leidyba, džiugino mokinius. Buvo leista patiems mokiniams pasėdėti garbingose žymių politikų vietose. Smagu buvo nulydėti akimis praeinančius politikus. Mokiniai stengėsi visus atpažinti.

Prie Spaudos konferencijų salės vyko Gerumo akcija „​Maltiečių sriuba“. Paramos seneliams akcijoje dalyvavo ne tik parlamentarai, bet ir 8c klasės mokiniai, mokytojos. Kiekvienas paaukotas euras - atjauta vienišiems senoliams.

Aštuntokai apsilankė ir Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje. Moksleiviai susipažino su atnaujintomis bibliotekos erdvėmis, jų paskirtimi, didžiulėmis galimybėmis jas panaudoti ne tik darbui, bet ir poilsiui, kūrybai.

Mokiniai parsivežė ne tik naujų žinių, gerų įspūdžių, bet ir puikių prisiminimų.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Konkursas ,,KALBOS MELODIJA“

Pavasarinė socialinė akcija „Renkame makulatūrą“

2023 metų projekto ,,OLIMPINIS MĖNUO“ prizas

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS