KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Moksleivių pažintinis vizitas į Vytauto Didžiojo Universiteto

daugiafunkcinį mokslo ir studijų centrą

Autorius

8c klasės vadovė Zita Matelionytė

( 2023-03-14 12:24:36 )

 

Kovo mėn. 9d. 8c klasės moksleiviams pamokos vyko netradicinėje aplinkoje, o Vytauto Didžiojo Universiteto daugiafunkciniame mokslo ir studijų centre.

Moksleiviai susipažino su VDU bibliotekos aplinka, Leonido Donskio biblioteka - skaitykla, kurios erdvė skirta studentų savarankiškam darbui, individualiam ir grupiniam mokymuisi, kūrybinei veiklai, poilsiui ir savišvietai.

VDU Romo Sakadolskio medijų laboratorijoje moksleiviai dalyvavo praktiniuose užsiėmimuose, naudojo multimedijų laboratorijos įrangą, suprato, kas lieka už laidos ar tinklalaidės kadro, ko reikia norint tapti youtuber'iu ar žinių vedėju. Mokiniai suprato, kad būsimi žurnalistikos ir komunikacijos profesionalai čia skatinami ne tik kurti medijų produktus, bet ir palaikyti vertybinius profesionalios žurnalistikos standartus. Ir patiems teko tai atlikti.

Mokiniai labai susidomėjo garso studijų kompleksu, kuriame kuriami profesionalūs įrašai ir vykdomi garso tyrimai. Tai - viena moderniausių garso studijų Baltijos šalyse, kurioje  įrengta pasaulinio garso gamintojų technika ir profesionali muzikinė programinė įranga, daugiafunkcinis pultas, dažnai naudojamas tiesioginėse transliacijose, 80 mikrofonų.

Diskusijoje-paskaitoje „Jauno žmogaus į(si)traukimas į politiką – kam to reikia?“ mokiniai pažino, kodėl politikoje svarbiausia yra visuomenė, bandė patys įvertinti savo veiklas,  politikos įtaką visuomenei, bei kas gali nutikti, jei politiką ignoruotų jauni žmonės. Juk politika labai arti žiniasklaidos, kuri dar vadinama ketvirtąja valdžia!

Dėkojame Vėjos mamai už puikiai suorganizuotas pamokas VDU, įdomius, draugiškus susitikimus su lektoriais Austėja ir Mantu, bibliotekos darbuotoja, kurie atsakė į visus moksleiviams rūpimus klausimus.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Mokinių kūrybinių darbų konkursas „Mano Frankonfonijos stilius“

Frankofonijos diena

Džiaugiamės laimėjimu

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS