KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Karjeros savaitė 2023

Autorius

Karjeros specialistė Rasa Mežvinskienė

( 2023-03-23 12:01:23 )

 

Š. m. kovo 6-10 dienomis Vinco Kudirkos progimnazijoje vyko renginys „Karjeros savaitė 2023“. Renginio metu netradicines pamokas 1-8 klasių mokiniams vedė mokinių tėveliai, lektoriai, savo srities profesionalai.

Kovo 6 d. mokiniai turėjo galimybę susipažinti su lengvosios atletikos čempionais Austra Skujyte ir Andriumi Gudžiumi. Sportininkai ne tik papasakojo apie savo sėkmės istorijas, bet ir suteikė galimybę mokiniams iš arti pamatyti savo gautus olimpinių žaidynių medalius. 5a ir 5e klasių mokiniai susipažino su paramediko darbu, praktiškai išbandė gaivinimo, tvarstymo metodikas, iš arti susipažino su greitosios medicinos automobilyje naudojama technika. Su miškininko profesija ir miškų apsauga mokinius supažindino miško želdinimo ir apsaugos inžinierius Mindaugas Kriščiūnas. 2a klasės mokinio mama Žydrė Filistovič atskleidė karo mediko profesijos ypatumus. 8b klasės mokiniai su klasės vadove vyko į KTU chemijos laboratoriją.

Kovo 7 d. 7-8 klasių mokiniai susipažino su darbo rinkos tendencijomis ir paklausiomis profesijomis, sužinojo, kokie gebėjimai reikalingi darbo rinkoje. Pamoką vedė regioninio karjeros centro specialistės Jurgita Lukoševičienė ir Giedrė Krasauskienė. 6a ir 6b klasių mokiniai dalyvavo savęs pažinimo užsiėmimuose, kuriuos vedė VDU karjeros centro koordinatorė Daiva Pugevičienė. Tam, kad mokiniai galėtų kurti savo karjeros viziją, svarbu pažinti savo asmenybę ir gebėjimus. Su aktoriaus ir režisieriaus profesija mokinius supažindino Lietuvos aktorius Ramūnas Cicėnas. Mokiniai aktyviai uždavinėjo svečiui klausimus ir sužinojo daug naujų dalykų. 2 b klasės mokinius su architekto profesija supažindino mokinės mama Sigita Kundrotaitė – Savickė.

Kovo 8 d. 7a klasės mokiniai susipažino su energetiko profesija, kurią pristatė „Ignitis“ atstovė Laura Beganskienė. Lektorė papasakojo apie atsinaujinančią energetiką ir profesijos galimybes, mokiniams uždavė smagių klausimų ir išdalino prizus už teisingus atsakymus. 8a, 8b ir 8c klasių mokiniai susipažino su konditerio profesija, kurią pristatė Kauno maisto pramonės ir prekybos centro lektoriai. 1-2 kl. mokiniai susipažino su ugniagesio profesija ir naudojama technika. Mokiniai iš arti apžiūrėjo gaisrinės mašiną, ugniagesiai papasakojo kiekvienos naudojamos įrangos paskirtį ir funkcijas. 3b klasės mokiniai dalyvavo savęs pažinimo užsiėmime, kurį vedė „Saugaus vaiko“ mokyklos psichologė Vaiva Misiūnaitė. 2a kl. mokinius su dailininko profesija supažindino mokinės mama Indrė Gražulevičiūtė – Vileniškė.

Kovo 9 d. 2-4 pamokų metu 1-8 kl. mokiniai dalyvavo didžiausioje nuotolinėje pamokoje „Mokonimika“, kurios metu klausė skirtingų lektorių pasakojimų ir atradimų. 4a kl. mokinius su probacijos tarnybos veikla supažindino mokinio mama Laura Kičienė. 1c klasės mokiniai susipažino sus siuvinėjimo menu, kurį pristatė mokinio mama Elena Talkevičienė, o 4a klasės mokiniai buvo supažindinti su veterinaro profesija. Šią dieną 1a kl. mokiniai turėjo pažintinį vizitą į viešbutį – restoraną „Daugirdas“, o 8c kl. mokiniai išvyko į VDU daugiafunkcinį mokslo ir studijų centrą.

Kovo 10 d. 5c klasės mokiniai nuotoliu susipažino su pasieniečio profesija, kurią pristatė VSAT Vilniaus pasienio rinktinės bendruomenės pareigūnė Jolita Kuncaitienė. Taip pat mokiniai sužinojo apie karo medicinos darbą, apie kurį papasakojo Dr. Jono Basanavičiaus Karo medicinos tarnybos S5 skyriaus viršininkas vyr. ltn. Dmitrijus Koblinec.

Labai džiaugiamės ir norime padėkoti visiems tėveliams ir lektoriams, kurie pasidalino savo žiniomis ir patirtimi, priėmė mokinius dalyvauti pažintiniuose vizituose, padėjo mokiniams atsakyti į juos dominančius klausimus, susijusius su karjera, jos pasirinkimu ir asmeniniu tobulėjimu. Taip pat dėkojame klasių vadovams, mokytojams, kurie padėjo organizuoti renginį „Karjeros savaitė 2023“.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Konkursas ,,KALBOS MELODIJA“

Pavasarinė socialinė akcija „Renkame makulatūrą“

2023 metų projekto ,,OLIMPINIS MĖNUO“ prizas

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS