KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Gimtosios kalbos savaitė

Autorius

Aušra Naidzinavičienė, lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja

( 2023-03-29 08:32:22 )

 „Žodžiai, kaip ir daiktai, – atšimpa ir nusinešioja. Juos reikia galąsti, o prieš ištariant dulkes nušluostyti, kaip nušluostome jas nuo paveikslo. Tad kalbėkime tik dideliais ir labai švariais žodžiais,“ – kalbėjo poetas Justinas Marcinkevičius. Visada kalbėkime tik pačiais gražiausiais žodžiais, jungdami juos į prasmingus vilties sakinius, nes mūsų kalba yra mūsų sielos atspindys.                           

Šių metų kovo 20-24 dienomis progimnazijoje  vyko gimtosios kalbos savaitė. Savaitės pradžioje vyko gimtosios kalbos olimpiada, kurios nugalėtojais tapo: 5 klasių tarpe Eva Pakerytė, 6-tų klasių - Sofija Rukaitė, 7-tų - Liana Boyajyan, 8-tų - Otilija Baltakytė.  Mokyklos bibliotekoje vyko pamokos - pokalbiai apie kūrybą ir knygas. Pasaulinės poezijos dieną paminėjome meninio skaitymo konkursu, kurio nugalėtoja tapo 7c klasės mokinė Saulė Dzidolikaitė. Didelis iššūkis mokiniams buvo dailyraščio konkursas, kurio tikslas - ugdyti taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašto įgūdžius. Gražiausi ir estetiškiausi darbai papuošė mokyklos stendą.  Džiugu, kad dailyraščio konkurse dalyvavo ir mokinių tėveliai. Na, o kokia gimtosios kalbos savaitė be tautosakos? 5-tose klasėse per literatūros pamokas vyko skaitymai „Pasek pasaką“. Mokiniai sužinojo, kuo skiriasi liaudies sukurta ir literatūrinė pasaka, išgirdo, kaip skamba eiliuota pasaka. 6-tokai kūrė patarles, mįsles, minkles. O 7-tokai ir 8-tokai dalyvavo tarmių mugėje. 8-tų klasių mokiniai kūrybinių dirbtuvių pamokų metu kūrė tekstą pasirinkta tarme. Savaitės pabaigoje vyko popietė Iš kartos į kartą”. Aktyvūs buvo ir pradinukai, dalyvavę gražiausio rašto ir tvarkingiausio sąsiuvinio konkurse, šokę ir žaidę liaudies šokius ir žaidimus. O 1a klasės mokiniai, vadovaujami mokytojos V. Ramanauskienės surengė parodą Etnografinių regionų rūbai. Renginius organizavo lietuvių kalbos mokytojos A. Naidzinavičienė, I. Aleksejenkienė, J. Šakienė, bibliotekininkė N. Butėnienė.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Anglų kalbos olimpiada

2023 metų projekto ,,OLIMPINIS MĖNUO“ prizas

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS