KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Europos kalbų diena

Autorius

Užsienio kalbų metodinė grupė

( 2021-10-04 09:41:28 )

Rugsėjo 26 d.- Europos kalbų diena,  kuri Europos Tarybos ir Europos Komisijos iniciatyva minima nuo 2001 metų, taigi,  šiais metais švenčia dvidešimtmetį. Tą dieną organizuojami renginiai, siekiant skatinti kalbų mokymosi įvairovę, ugdyti pagarbą kalboms ir suvokimą, kad kalbų mokėjimas atveria naujas mokymosi ir darbo galimybes, padeda geriau pažinti kitas kultūras, skatina tarpusavio supratimą, bendravimą ir bendradarbiavimą.

Mūsų progimnazijoje Europos kalbų dienai skirti renginiai vyko nuo rugsėjo 27 iki spalio 1 dienos. Moksleiviai šią dieną paminėjo užsienio kalbų pamokose atlikdami įvairias integruotas veiklas: reikėjo įtempti klausą ir atpažinti kokia kalba kalbama arba, pasitelkus savo turimą žinių bagažą, atsakyti į protmūšio klausimus, o taip pat surasti reikiamą informaciją interneto platybėse ir teisingai sužymėti užduočių lape Europos šalių vėliavas, įžymias Europos vietas ir garsias Europos asmenybes. Pradinių klasių mokiniams anglų kalbos pamokos vyko netradicinėje aplinkoje; mokyklos aikštyne mažieji smagiai piešė Europos valstybių vėliavas. Pamokų veiklos buvo įtraukiančios, ugdančios komandinę dvasią, plečiančios mokinių akiratį ir motyvuojančios mokytis užsienio kalbų. 

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Mokinių kūrybinių darbų konkursas „Mano Frankonfonijos stilius“

Frankofonijos diena

Džiaugiamės laimėjimu

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS