KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Draugystės spalvų savaitė „Be patyčių“

Autorius

Socialinė pedagogė Rasa Mežvinskienė

Psichologė Rasa Būdaitė

( 2022-03-28 07:53:28 )

 

Š. m. kovo 21 - 25 d. Kauno Vinco Kudirkos progimnazijoje vyko draugystės spalvų savaitė „Be patyčių“. Kiekviena savaitės diena turėjo po raktinį žodį ir užkoduotą spalvą, kuria puošėsi mokiniai ir mokytojai.

Žalias pirmadienis buvo skirtas draugystės vaišėms: antros pamokos metu visose klasėse mokiniai draugiškai vaišinosi, dalijosi emocijomis ir smagiai diskutavo apie prasidedančią savaitę.

Mėlynas antradienis buvo skirtas gražiems žodžiams. Progimnazijoje veikė „Draugų paštas“, į kurį mokiniai gausiai siuntė savo rašytus laiškus ir pieštus atvirukus. Mokyklos erdves papuošė 1-8 kl. mokinių kurti  „Draugystės medžiai“, kuriuose atsispindėjo kiekvienos klasės vienybė ir draugiškumas. Dailės mokytoja Reda Stulpinienė su mokiniais sukūrė puikų stendą, kuriame galėjome perskaityti daug prasmingų sentencijų apie draugystę. I a. fojė „pražydo palinkėjimų medis“. Armandas Buožius (8c klasė) išlankstė nuostabius gėlių žiedus, Liepa Jančauskaitė (5b klasė) išlankstė pavasarinius paukštukus, o visi norintys mokiniai rašė palinkėjimus mokyklos bendruomenei.

Geltonas trečiadienis buvo skirtas šypsenoms. Visa progimnazijos bendruomenė buvo kviečiama kuo daugiau šypsotis ir dalintis šiluma vieniems su kitais. 6b ir 5b klasių mokiniai sukūrė puikias klasės nuotraukas tema: „Draugystės šypsenų mozaika“, kurios buvo eksponuojamos I aukšto fojė.

Raudonas ketvirtadienis buvo skirtas draugiškiems žaidimams. Visą dieną pertraukų metu progimnazijos kieme girdėjosi vaikų klegesys ir džiaugsmas. Logopedė Gražina Andrienė ir muzikos mokytoja Svetlana Mockienė organizavo žaidimus 1-4 kl. mokiniams. Vaikai entuziastingai žaidė „Jurgeli meistreli“, „Garnys“ ir kitus žaidimus. Kūno kultūros mokytojai Romas Žvaliauskas ir Vidas Budreckas vedė „Piratų“ mankštą ir judriuosius žaidimus 5-8 kl. mokiniams. Fizikos mokytojas Rimantas Palubinskas pasirūpino, kad vaikai galėtų šokti, dainuoti ir aktyviai pajudėti kieme, skambant jų mėgstamai muzikai.

Oranžinis penktadienis buvo skirtas geriems darbams. 8 kl. mokiniams vyko edukacinė pamoka apie savanorystę, kurią vedė iš savanorių centro „Patria“ atvykusi mentorė. Mokiniai buvo supažindinti su savanorystės galimybėmis Lietuvoje ir skatinami daryti gerus darbus padedant kitiems. Mūsų progimnazijoje taip pat vyko gerų darbų akcija. Visą savaitę vyresnių klasių mokiniai, padedant informacinių technologijų mokytojai Indrūnei Jarmuškai, kūrė ir maketavo knygų skirtukus „Be patyčių“. Penktadienį knygų skirtukai buvo išdalinti progimnazijos pradinukams, taip primenant apie šios savaitės tikslą – mokėti draugiškai bendrauti ir  saugiai gyventi klasėje be patyčių.

Labai dėkojame visiems prisidėjusiems prie draugystės spalvų savaitės „Be patyčių“ veiklų organizavimo ir įgyvendinimo!  Džiaugiamės aktyviu klasių vadovių ir mokinių įsitraukimu. Tariame ačiū Audrai Jakušovienei už puikiai įamžintas akimirkas ir kviečiame pasidžiaugti visus kartu! https://youtu.be/ht2tb7wEvpg 

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Mokinių kūrybinių darbų konkursas „Mano Frankonfonijos stilius“

Frankofonijos diena

Džiaugiamės laimėjimu

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS