KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Aštuntų klasių mokinių kelionės akimirkos Krokuvoje

Autorius

8 klasių vadovės Zita Matelionytė ir Skaistė Lipinskienė

Psichologė Rasa Būdaitė

( 2023-06-19 08:46:05 )

 

Birželio mėn. 9 – 11 d.d.  aštuntų klasių mokiniai vyko į edukacijas Lenkijoje. Aplankė „Lenkijos deimantu“ vadinamą senąją sostinę Krokuvą, apžiūrėjo ant Vavelio kalvos esančius XVI a. Karališkuosius rūmus ir Vavelio katedrą, kurioje yra palaidota daug iškilių Lenkijos žmonių, taip pat ir karalius Jogaila. Turgaus aikštėje pamatė Švč. Mergelės Marijos bažnyčią, miesto rotušės bokštą, turgaus halę ir paminklą poetui Adomui Mickevičiui.

Vandens ir pramogų parke „Energylandia“ keliavo pašėlusia upe, lėkė Drakono ir Bumerango traukinukais, dalyvavo interaktyvioje monstrų atakoje. Ekstremaliojoje zonoje išbandė Mayan traukinuką, kuriuo pakilo į 33 metrų aukštį. „Formulės 1“ traukinuku lėkė 100 km/h greičiu, o vandens traukinuku pakilo į 60 metrų aukštį ir lėkė 110 km/h greičiu.

Apsilankymo metu Veličkų druskų kasyklose mokiniai nusileido į 135 m gylį, kur keliose horizontalėse suformuota 2 km ilgio trąsa, susidedanti iš 20 kamerų. Jos veikia jau 700 metų ir yra įtrauktos į UNESCO Pasaulio kultūros paveldo sąrašą. Puikiai įrengta ekspozicija supažindino su druskos kasybos istorija ir sunkiu kalnakasių darbu. Pats gražiausias šių kasyklų kūrinys – Palaimintosios Kingos koplyčia, kurioje viskas padaryta iš druskos. Koplyčią apšviečia iš druskos kristalų padaryti šviestuvai, o grindys – vientisas druskos gabalas. Edukacija mokiniams vyko anglų kalba.

Šios trys įspūdžių kupinos dienos prabėgo akimirksniu. Džiaugiamės, galėdami artimiau susipažinti su Lenkijos kultūra, istorija, kuri glaudžiai susijusi ir su mūsų šalimi.

Mokiniai papildė keliautojo patirtį, parsivežė ne tik naujų istorijos žinių, gerų įspūdžių, bet ir puikių prisiminimų.

https://youtu.be/k79_CtDgeAI

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Karjeros savaitė 4b klasėje

Ispanų kalbos ir kultūros būrelis dalyvavo „El patio andaluz“ renginyje

Edukacija „Chemija ir menas“

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS