KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Europos kalbų diena mūsų mokykloje

Autorius

Užsienio kalbų metodinė grupė

( 2023-09-28 07:37:35 )

 

Pirmą kartą Europos kalbų diena buvo švenčiama 2001 metais. Šis renginys, kurį organizavo Europos Taryba ir Europos Sąjunga įtraukė milijonus žmonių iš 45 dalyvaujančių šalių.

Įvairiais renginiais 700 milijonų europiečių iš 46 Europos Tarybos valstybių narių, tame tarpe ir mūsų mokyklos mokiniai, švenčia šią nuostabią dieną kiekvieną rugsėjo 26-ją, kuri skatina išmokti kuo daugiau kalbų, nes kalbų mokėjimas yra įrankis siekiant tarp-kultūrinio bendradarbiavimo ir supratimo apie mūsų žemyno kultūrinį paveldą.

Šią rugsėjo 26 dieną mūsų mokyklos fojė ir kitos erdvės pasipuošė įvairiaspalviais Europos šalių plakatais bei užduotimis su įvairiomis Europos kalbomis užrašytomis frazėmis bei žodžiais, kuriuos mokiniai turėjo išversti į lietuvių kalbą užsienio kalbų pamokų metu. Vyko smagios greičio ir sumanumo lenktynės įvairių amžiaus grupių mokinių tarpe, atliekant užduotis ir gaunant prizus už jas.

Įvairiomis kalbomis sklindantys muzikos garsai pertraukų metu, kvietė visą mokyklos bendruomenę apsilankyti mokyklos fojė, kur vyko mokinių, sukurtų skaidrių apie įvairias Europos šalis, pristatymas. Skaidrėms pagyvinti mokiniai parinko nuostabius tą šalį atspindinčius muzikinius kūrinius bei dainas, kas tikrai pakėlė visų nuotaiką.

Europos kalbų dienos renginys buvo ŠVENČIAMAS mūsų mokykloje įvairiomis veiklomis, o visa bendruomenė džiaugėsi šia puikia švente.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Karjeros savaitė 4b klasėje

Ispanų kalbos ir kultūros būrelis dalyvavo „El patio andaluz“ renginyje

Edukacija „Chemija ir menas“

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS