KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

6b klasės mokinių išvyka į Biržus

Autorius

6b klasės auklėtoja Dalia Garbinčienė

( 2023-11-20 14:39:47 )

Lapkričio 16 dieną 6b klasės mokiniai vyko į Biržų pilį, kur dalyvavo orientaciniame – edukaciniame kariniame žaidime pilies kieme ,, Apgink Biržų tvirtovę“. Prieš prasidedant žaidimui, pilyje mokiniams buvo parodytas maketas ir papasakota, kad Biržų pilis kadaise buvo didžiulis gynybinis kompleksas, kurio pagrindinė paskirtis buvo ginti Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės ir kartu Biržų kunigaikštystės šiaurinę sieną. Prisiminę praeitį ir narsius  pilies kovotojus, penkios mokinių komandos išsirinko komandų vadus, gavo pilies planus ir kitą reikalingą atributiką ir, ieškodami paslėptų užuominų, atliko svarbias gynybines užduotis. Visa tai pareikalavo mokinių išmonės, greitos reakcijos ir kūrybiškumo. Smagiai praleistas laikas Biržų pilyje mokiniams padarė didelį įspūdį, o dar ir pirmos vietos nugalėtojams (ir ne tik jiems)  įteikti prizai negalėjo nestebinti šeštokų.

Kadangi Biržai garsūs ne tik savo pilimi, aplankėme ir kitus šio nuostabaus krašto objektus: ėjome ilgiausiu Lietuvoje Asvejos pėsčiųjų tiltu per Širvėnos ežerą, gėrėjomės Astravo dvaro ištaigingumu, kopėme į Kirkilų (Biržų regioninio parko )apžvalgos bokštą, kurio aukštis 32 metrai ir atsiveria nuostabiausi vaizdai į Kirkilų karstinius ežerėlius.  Nuvykome ir  prie didžiausios smegduobės, vadinamos ,, Karvės ola“, kuri yra geriausiai ištirtas respublikinės reikšmės geologinis paminklas Šiaurės Lietuvoje.

Patobulinę pažinimo, istorijos, karybos, geografijos, socialines ir emocines kompetencijas, laimingi grįžome namo.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Karjeros savaitė 4b klasėje

Ispanų kalbos ir kultūros būrelis dalyvavo „El patio andaluz“ renginyje

Edukacija „Chemija ir menas“

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS