KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Kilk, stebėk, kovok ir nugalėk!

Autorius

8a klasės auklėtoja Jolanta Šakienė

( 2024-02-01 08:20:04 )

Sausio mėnesio 24 dieną 8a klasės mokiniai vyko į Kauno apskrities priešgaisrinę gelbėjimo valdybą, kur buvo suteikta daug informacijos apie ugnies keliamus pavojus, per kiek laiko gaisro metu patalpa tampa pavojinga žmogaus gyvybei. Edukacijos vadovė pabrėžė, jog gaisre daug žmonių žūsta tik todėl, kad grįžta į patalpas ką nors paimti ir ten grįžusį pražudo karštis arba pražudo dūmai. Taigi grįžti į gaisravietę griežtai draudžiama. Vėliau mokiniai susipažino su gaisrininkų darbo ypatumais, automobiliais. Drąsiausieji leidosi gaisrininkų vamzdžiu.

Iš gaisrinės vykome į Antrą paieškos ir gelbėjimo postą, įsikūrusį Aleksoto aerodrome, kur dirba Ugniaus tėtis, papasakojęs apie gelbėtojo darbą. Sužinojome, jog gelbėjimo postai Lietuvoje yra du – šis ir kitas pajūryje. Buvo labai įdomu iš arti susipažinti su sraigtasparnio įranga, pajusti, kaip jaučiasi gelbėjami žmonės, į  sraigtasparnį keliami lynu ar krepšyje. Visi mokiniai matavosi neperšaunamą liemenę, sveriančią daugiau nei 20 kg, kario žygio kuprinę, lakūno ir kario šalmus. Sužinojome, ką gelbėtojai ir kariai privalo turėti kuprinėje, kaip turėtume elgtis ir būti apsirengę, kad kuo ilgiau išgyventume, o gelbėtojams būtų lengviau mus surasti ir suteikti pagalbą. Ne be reikalo jų šūkis ,,Kilk, stebėk, kovok ir nugalėk!

Nors oras ir nelepino, išbandėme savo fizines jėgas, dvasinę stiprybę, sužinojome daug svarbių dalykų apie išgyvenimą ekstremaliomis situacijomis ir į mokyklą grįžome pavargę, bet pilni įspūdžių ir įdomių patirčių.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Karjeros savaitė 4b klasėje

Ispanų kalbos ir kultūros būrelis dalyvavo „El patio andaluz“ renginyje

Edukacija „Chemija ir menas“

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS