KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

Pažintis su policijos pareigūno ir tyrėjo profesijomis

Autorius

Ineta Kučinskienė, 7b klasės auklėtoja

( 2024-04-02 09:22:37 )

7b klasės mokiniai tęsia pažintį su įvairių profesiijų atstovais – šįkart lankėsi Kauno apskrities vyriausiajame policijos komisariate. Mokiniai buvo supažindinti su policijos pareigūno profesija, sužinojo, kokiomis savybėmis pasižymi geras policijos pareigūnas bei su kokiais iššūkiais jis susiduria kasdieniniame darbe, iš arti pamatė įrankius, kuriuos policijos pareigūnai naudoja atlikdami įvairias operacijas. Septintokams įspūdį paliko kriminalisto – tyrėjo profesijos pristatymas bei priemonės, kurias jis taiko tirdamas nusikaltimus.

Mokiniai apžiūrėjo policijos komisariato erdves, pamatė, kaip imami pirštų atspaudai, kaip apieškomas nusikaltėlis bei keletą minučių patys pasijuto nusikaltėlio kailyje – pabuvojo sulaikymo kamerose, buvo atpažįstami klasės draugų per specialų stiklą. Mokiniai susidomėję apžiūrėjo kriminalinio tyrimo laboratorijų įrangą, bendravo su jose dirbančiais pareigūnais.

Ekskursijos metu mokiniai patobulino pažinimo, komunikavimo, pilietiškumo, ugdymo karjerai kompetencijas, o septintokė Greta nedvejodama nusprendė dalyvauti organizacijos „Jaunieji policijos pagalbininkai“ veikloje. Gretos bendraklasė Monika prasitarė, kad ateityje norėtų tapti policijos pareigūne.

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Karjeros savaitė 4b klasėje

Ispanų kalbos ir kultūros būrelis dalyvavo „El patio andaluz“ renginyje

Edukacija „Chemija ir menas“

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS