KAUNO VINCO KUDIRKOS PROGIMNAZIJA

Pagrindinis -> Naujienos

,,Olimpinis mėnuo“ mūsų mokykloje

Autorius

Pradinių klasių mokytojos Rasa Simanavičienė, Laima Santockienė

( 2021-11-12 11:40:01 )

 

„Olimpinis mėnuo“ – Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, Sveikatos apsaugos ministerijos ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) inicijuotas projektas pradinių klasių moksleiviams. Šios iniciatyvos tikslas – bendradarbiaujant su pedagogais skatinti fizinį ugdymą, padėti moksleiviams atrasti sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą kaip linksmą ir naudingą veiklą, supažindinti su olimpinėmis vertybėmis bei principais: pagarba, draugyste, tobulėjimu.

Visą spalio mėnesį mūsų mokyklos 2c, 3b, 4a,4b ir 4c klasių moksleiviai dalyvavo projekto renginiuose, kurių metu pradinių klasių vaikai susipažino su sporto šakomis ir sveika gyvensena, buvo skatinami aktyviai leisti laiką pertraukų metu ir, jei įmanoma, pamokose. Mokiniai išbandė įvairias mankštas ir žaidimus. Keturias savaites pradinukus veiklose lydėjo talismanai: Ąžuolas Galingasis, Amis Kilniaširdis, Una Superbičiulė ir Luka Kibirkštis.

Vaikai turėjo galimybę virtualiai pabendrauti su olimpiečiais.  Žinomi Lietuvos sportininkai paruošė pratimus mankštoms, kurias vaikai noriai atliko ne tik fizinio ugdymo pamokose, bet ir klasėje, atsakinėjo į pateiktus klausimus.

Projekto veiklos padėjo atskleisti moksleivių kūrybiškumą, skatino bendrystę, draugystę klasėje, stiprino emocinę sveikatą, puoselėjo sveikos gyvensenos, fizinio aktyvumo įpročius. Vaikams labai patiko šis projektas. Mokiniai buvo apdovanoti diplomais ir padėkomis.   

Įrankiai neįgaliesiems

Didesnis tekstas

Didesnis kursorius

pranešimas apie patyčias paramos teikimas įstaiga žemėlapyje

NAUJIENOS

Karjeros savaitė 4b klasėje

Ispanų kalbos ir kultūros būrelis dalyvavo „El patio andaluz“ renginyje

Edukacija „Chemija ir menas“

Atidaryti visas naujienas

PROJEKTAI

TARPTAUTINIS NORDPLUS JUNIOR PROJEKTAS

Projektas pagal Erasmus+ programą „STEAM ugdymas tiksliųjų, gamtos mokslų ir kalbų pamokose“

Projektas  Erasmus+ KA122 „Mokytojų ir pagalbos mokiniui specialistų didaktinių kompetencijų tobulinimas ugdant Z ir Alfa  kartos  mokinius”

Atidaryti visus projektus

NUOTRAUKŲ GALERIJA

Anglų kalbos olimpiados 5-8 klasių nugalėtojai
Atsinaujinusios progimnazijos erdvės
Biblioteka po renovacijos
Atidaryti visą galeriją

NUORODOS